Romantische champagne cocktails

8 romantische champagne cocktails!

Een speciaal avondje? Of met je lief dit weekend thuis knusjes op de bank? Maak het extra romantisch met een lieve cocktail. Hieronder de 10 mooiste en liefste cocktails die we op het web vonden. Natuurlijk allemaal met champagne! En gelijk ook een dosis aan leuke en inspirerende blogs voor foodies en interieurliefhebbers.

WATERMELON CHAMPAGNE

Met deze geniale, maar o zo simpele cocktail hoef je niet meer te wachten op de zomer. De watermeloen kun je zelf persen of je koopt het gewoon bij de Appie. Wij vonden deze cocktail op de feel-good blog van Lauren Kelp, die haar recepten en interieurtips graag deelt en een neusje heeft voor esthetiek.

Ingrediënten:

  • 60 ml fresh watermelon juice
  • 90 ml champagne brut
  • Verse muntblaadjes voor de garnering

Bereiding:

  1. Schenk de watermeloen sap in een koud champagneglas 
  2. Top de sap af met champagne brut
  3. Garneer de muntblaadjes sierlijk aan de zijkant van het glas.
  4. Easy as that!

© Lauren Kelp

CHAMPAGNE PEAR COCKTAIL

Oh my wat een stunning cocktail is dit! En nee, ook zeker niet ingewikkeld in elkaar te flansen. Wij vonden het recept op de blog van Maxeen Kim Photography, een reizende bruidsfotografe die de cocktail fotografeerde tijdens een shoot. Wordt dit je signature cocktail op een verloving of bruidsfeestje? In het recept voegen ze ook nog eetbaar bladgoud toe voor extra shimmer en shine!

Ingrediënten:

  • Verse perensap
  • Champagne
  • Verse tijm
  • Verse peer

Bereiding:

  1. Voeg 2 eetlepers verse perensap aan het glas
  2. Snij de peer in dunne slices voor de garnering
  3. Top de sap met de champagne
  4. Verdeel 1 slice peer en een twijgje tijm kunstig in het glas

© Maxeen Kim Photography

CHAMPAGNE + COTTON CANDY HOLIDAY COCKTAIL

Deze cutiepie cocktail vonden we op interieurblog FrenchbyDesign, gerund door de Franse design addict Si, die in San Francisco woont. Het recept is ontzettend simpel en het resultaat spectaculair. Al moet je wel even naar de snoepwinkel om suikerspin te kopen! Of je maakt het natuurlijk gezellig zelf, want ja daar heb je suikerspinmachines voor. De suikerspin en de vlierbloesemlikeur van Saint Germain geven de cocktail een verfrissende zoete smaak. Daarom kies je het beste een champagne met een lichte suikergdosage. De Paul Tradition van Goulard bijvoorbeeld. Dan heb je de perfecte combinatie!

Ingrediënten:

  • Champagne 
  • Saint Germain likeur
  • Cotton candy, ofwel suikerspin. Neem de roze versie, zodat je cocktail een romantisch tintje krijgt.

Bereiding:

  1. Doe een wolkje suikerspin in je glas
  2. Giet er een scheutje Saint Germain overheen
  3. Vul het glas tot de top met champagne
  4. De suikerspin lost zich direct op in de champagne!

© FrenchbyDesign

PALOMA MIMOSA

Een avontuurlijke cocktail met een romantisch kleurtje. Een combinatie van 2 populaire drankjes. De paloma uit mexico waarbij tequila met lime wordt gemixt. En de brunch-vriendelijke mimosa, waar champagne wordt gedronken met jus d'orange. Samen zijn ze een zinderende pas-de-deux! Het recept kwamen wij tegen op de heerlijke receptenblog van Crumb Kitchen.

Ingrediënten:

  • 6 theelepels tequila
  • 6 theelepels gekoelde grapefruit sap
  • 3 theelepels gekoelde limoensap
  • 3 theelepels gekoelde grenadine
  • ½ fles champagne

Bereiding:

  1. Mix de tequila, grapefruitsap, limoensap en grenadine goed samen.
  2. Verdeel de mix over 3 glazen
  3. Top het af met de champagne
  4. Garneer met grapefruit en lime slices
  5. Grapefruit en limoen slices voor een kleurrijke garnering

© Crumb Kitchen

THE LOVE POTION COCKTAIL

Met zo'n naam kan je niet misgaan toch! Deze cocktail vraagt om licht keukenwerk, maar het resultaat is het definitely waard. Perfect voor Valentijnsdag of een willekeurig romantisch avondje met je lief. Why not! Wij vonden dit liefdesrecept op de blog Lark & Linen van interior designer Jacqueline Clark. 

Ingrediënten:

  • 1/3 bramen, plus 8 voor de garnering
  • 1/3 water
  • 1/3 suiker
  • 1 fles champagne
  • 4 takjes tijm

Bereiding:

  1. Breng de bramen, water en suiker in een kleine sauspan aan de kook. Zet het vuur laag en laat het 10 minuutjes sudderen
  2. Zeef de bramen and laat de siroop afkoelen
  3. Leg 2 theelepels van de siroop op de bodem van elk glas. Vul de rest van het glasmet champagne.
  4. Voeg een twijgje tijm toe, 2 bramen en een beetje liefde toe en je love potion is ready to be served!

© Lark & Linen

ROSÉ ROYALE

De Rosé Royale cocktail vonden we op de blog van Crate & Barrel, een internationale interieurwinkel for all things 'home'. En deze cocktail is echt werkelijk een plaatje! Je moet wel aan eetbare bloemetjes zien te komen, maar dan heb je ook wat!

Ingrediënten:

  • 45 ml rosé
  • 15 ml verse grapefruitsap
  • 15 ml suikersiroop
  • 1 eiwit
  • 90 ml champagne
  • Eetbare bloemen voor de garnering

Bereiding:

  1. Giet de rosé, grapefruitsap, suikersiroop en eiwit in een shaker vol ijs.
  2. Shake voor een goede 10 tot 15 seconden tot het volledig gemixt is.
  3. Schenk de mix in het glas en top het af met 90 ml champagne.
  4. Decoreer de cocktail met sierlijke eetbare bloemetjes. Of een slice vers grapefruit, als je geen bloemen voor handen hebt.

© Crate & Barrel

ROSE COCKTAILS AND FLORAL SPRINKLES

Als we dan toch eetbare bloemen in huis hebben, gelijk nog een gorgeous cocktail met bloemblaadjes. Dit keer ook met grapefruit sap, maar dan anders! En natuurlijk erg leuk om een keer een cocktail te maken met rosé champagne. Het recept vonden we op de blog van Sugar and Cloth.

Ingredienten:

  • 120 ml champagne rosé brut
  • 120 ml grapefruitsap
  • 60 ml vodka
  • 5 ml muntsiroop: munt, water en suiker aan de kook brengen tot de suiker is opgelost. Laat 2 min. sudderen. Zeef dan de munt en laat het siroop afkoelen.
  • Eetbare bloemen om te garneren met bloemblaadjes

Bereiding:

  1. Mix de vodka, grapefruitsap, rosé champagne en mintsiroop in een shaker met ijs totdat het gekoeld is.
  2. Zeef en verdeel over de glazen.
  3. Besprenkel met de decoratieve bloemblaadjes. Tadaa!

© Sugar and Cloth

COCONUT WATER CHAMPAGNE FRUIT PUNCH

Kokosnootwater, sap en fruit, dit is zeker een hydraterende cocktail! Dus heb je een heet avondje gepland, dan is dit zeker jouw recept! Hij is ook nog eens extra cute en je hebt hem in een handomdraai gemaakt. De champagne bestel je natuurlijk bij ons, maar de rest van de ingredienten vind je zo in de supermarkt. Deze lovely cocktail vonden we op receptenblog van AverieCooks.

Ingredienten:

  • 300 ml coconut water 
  • 200 ml champagne 
  • 100 ml fruitsap (sinaasapppel, ananas, appel, druiven)
  • Fruit voor de garnering, bijvoorbeeld sinaasappelschijfjes, aardbeien, bramen, mangoblokjes, etc.
  • Scheutje rode siroop, optioneel, maar wel leuk voor de kleur

Bereiding:

  1. Doe alle ingrediënten in een grote kom (punch bowl) of pitcher
  2. Roer het goed door elkaar
  3. Koel het in de ijskast voor het serveren 

© AverieCooks

Jouw cocktail smaakt het lekkerst met de mooiste champagnes!