Reviews particulier

Brouzje in de pers!

Brouzje Champagne krijgt veel persaandacht en dat is natuurlijk niet zonder reden! Experts beoordelen onze prachtige champagnes met lof en hoge cijfers. Verder vielen we ook al meerdere malen in de prijzen. Vooral de Esprit Octavie van Champagne J.M. Goulard springt eruit als topper!

Wij geven je een overzicht van alle persaandacht die Brouzje Champagne en Hinke doorheen de jaren ontvingen:

Winelife Magazine

December 2016

Champagne Ambassadeur in hét Winelife nummer van het jaar, The Champagne Issue, de geheime reistips van Hinke voor de Champagne.
'We hoefden niet lang na te denken toen we op zoek waren naar een gids voor een wijnweekend naar de Champagne. Voor Hinke gaan daar, als Nederlands Champagne Ambassadeur 2016, namelijk alle wijngaardpoorten open en blijft geen kelderdeur gesloten.'

Knack Weekend, België - Vorstelijk duurzaam feestduo: Oesters en Champagne & Michelin recepten

December 2016

Oesters en champagne, het is niet alleen een klinkende combinatie om een feestmaaltijd mee te starten, de verhalen achter de producten zijn ook erg gelijkend, zo bleek tijdens een boottocht richting de oesterkweekpercelen in Yerseke. Op pad met Jean Dhooge van de Oesterij en de Nederlandse Champagneambassadeur Hinke de Jong. Het is een gure, grijze dag en er staat een stevige wind: het ideale moment om de zeebonk te gaan uithangen. Hoewel de delicatessen misschien een tikje decadent lijken, zijn ze dat allerminst op vlak van duurzaamheid.
Hier het verslag; Feestelijk duo!

Tijdens deze bijzondere dag heeft Laurent Smallegange van het Michelin restaurant Spetters* in Breskens de meest heerlijke oesteramuses gemaakt bij de champagnes van Brouzje!
De meest heerlijke recepten bij onze champagnes; 7 Michelinchef recepten met champagne en oesters!

Fryske Sakelju - Friese zakenmensen

November 2016

Fryske Sakelju werd getipt om Hinke de Jong voor dit gloednieuwe magazine te interviewen.
'Ze is gedreven, ambitieus en bovenal een ondernemer met eindeloze passie. "It moat altyd brûzje" glimlacht ze. Niet voor niets gaf ze haar champagnebedrijf de naam Brouzje. Sprankelend, verfrissend en een tikkie ondeugend.'

FavorFlav - Top 100 Influencerslijst

November 2016

Op 21 november werd tijdens een diner bij BAUT & Dreesmann bekend wie de 100 smaakmakers, shakers en movers zijn. De lijst is samengesteld door de redactie en lezers van FavorFlav.com en bestaat uit een bonte mix. Van gevestigde namen en veelbelovende ‘rising stars’ door elkaar. Met als belangrijkste criterium: wat heeft diegene bijgedragen aan lekker en goed eten en drinken in Nederland – indachtig de missie van FavorFlav.com. En Hinke op nummer 67!
'Weet met haar kunde en enthousiasme iedereen aan de bubbels te krijgen. Levert champagne van kleinere champagneproducten aan sterrenzaken door heel het land. Zij deed als eerste en enige Nederlander de opleiding Mastering Champagne aan de Universiteit van Reims én ging er dit jaar vandoor met de titel Champagne Ambassadeur van Nederland 2016. Kortom: she knows what’s poppin’.
Hier de volledige top 100; Dit is de lijst.

Europe Talks in de Saatchi Gallery Londen

Oktober 2016

Hinke de Jong werd uitgenodigd om een short talk te geven rondom het theme The Champagne Life. Haar onderwerp was Bubbles in my Head over het hebben van een business in champagne. Meer informatie: Europe Talks
'Vandaag zelf op pad naar Londen voor @EUTalks. In Saatchi mijn Engelse talk gedaan over mijn liefde voor champagne, de Why, How en What.'

Financieel Dagblad - ‘Zij verdienen aan zuid’

Augustus 2016

Drie ondernemers vertellen over hun handel in zuidelijke producten. Hinke vertelt persoonlijk over haar liefde voor champagne en het ontstaan van Brouzje en Champagne Travel.
'Bron van alles is mijn liefde voor de wijn. Champagne heeft iets magisch. Zet een fles op tafel, en mensen beginnen meteen te stralen. Het is heerlijk om met zo’n mooi product te werken. Ondernemen in een nichemarkt als deze is best spannend en betekent voortdurend zoeken naar kansen om te groeien. Sinds kort organiseer ik reizen naar de Champagne die bijvoorbeeld geschikt zijn als incentive of voor een teambuilding weekend. Ideaal, want zo kan ik ook mijn enthousiasme voor de streek overbrengen.'
Hier het hele artikel; Zij verdienen aan zuid.

Groen Licht (VARA) - Duurzaamheid van champagne

Maart 2016

Modeontwerper Monique Collignon drinkt graag champagne, maar hoe duurzaam is dat? Dat was de vraag die zij de Champagne Ambassadeur van Nederland, Hinke de Jong werd gevraagd.
Hier de hele uitzending, vanaf minuut 28 het item; Duurzaamheid van champagne met de Champagne Ambassadeur

VROUW: Hinke's champagne tips

december 2015

Met oud & nieuw publiceerde het online magazine VROUW een leuk interview met Hinke: 'Wat je nog niet wist over champagne'

Het Parool: Hinke's favorieten in Amsterdam

december 2015

Hinke de Jong als PS van de week! In dit interview vertellen mensen in en uit Amsterdam over hun favoriete plekjes! Hinke kreeg de eer over 'haar Amsterdam' te vertellen.

Wijnbloggers: wijn & spijs

december 2015

Hinke's nieuwe blog op Wijnbloggers met de beste wijn-spijs combinaties voor een betoverend kerstdiner!


Winelife: de 50 meest invloedrijke mensen in de wijn!

november 2015

De lijst der lijsten in wijnminnend Nederland! Onze 'Bubbelkoningin' kreeg een mooie 46e plaats in de 2016-editie van de Winelife hotlist.

Winelife stelt 5 vragen aan Hinke!

november 2015

Elle Eten: Kies voor een Magnum fles!

november 2015

Perswijn: René van Heusden over Quintessence van Lelarge-Pugeot

november 2015

AdFundum: Mensen in dranken - Hinke de Jong als Nederlands champagneboegbeeld

oktober 2015

Mensen in dranken - Hinke de Jong als Nederlands champagneboegbeeld

Hinke als de Nederlandse Champagne Ambassadeur in Horecavizier

september 2015

Hinke de Jong - Champagne Ambassadeur Nederland 2016

september 2015

Hinke is dé champagnespecialist van Nederland. Deze bijzondere titel mag zij een jaar lang trots op haar naam dragen.

Dit grote nieuws verscheen tot onze grote vreugde in vele horecabladen en op leuke blogs, waaronder:

 • Misset Horeca
 • Perswijn
 • Wijnbloggers
 • Gastronomie
 • Brut en Bubbels
 • Club Champagne
 • Smaak van Wijn
 • Champagneblog
 • Friesch Dagblad
 •  

   

  Scalawine: een profiel van Champagne Corbon

  augustus 2015

  Een mooi artikel van Tim Hall over de carrière van Agnès Corbon en de smaken van de prachtige Corbon champagnes!

  De Telegraaf: sabreren van champagne

  juli 2015

  Vinologe Jacqueline Niesten over de do's en dont's voor wijnliefhebbers. Mét in het kort over Brouzje: het sabreren van de meest magische wijn!

  “Champagne nog een paar jaar laten liggen, wachtend op het juiste moment. Grijp die kans aan om het leven vaker te vieren! Champagne wordt namelijk op de markt gebracht als hij perfect is en hoeft dus niet meer lang te rijpen voordat je hem in je achtertuin sabreert. Sabreren is met een lang mes de kurk en stuk van de fles eraf slaan. Mocht je dit een keer willen leren, bij Brouzje kun je onder leiding van Hinke de Jong, een gecertificeerd Chevalier, deze kunst leren.”

  Perswijn: interview tussen René van Heusden en Hinke

  24 april 2015

  René over Brouzje in Perswijn:

  “Hinke de Jong is gezegend met energie en ambitie. Haar bedrijf Brouzje is gericht op zo ongeveer alle aspecten van champagne. Brouzje is nog jong, maar levert nu al aan de Franse ambassade en is als het aan Hinke ligt over 5 jaar hét adres voor champagne in Nederland.”

  Lees meer op Facebook!

   

  Delicious Magazine: ‘buitengewone bubbel Prestige Brut’

  december 2014

  Vinoloog Ellen Dekkers over onze Prestige Brut Champagne van J.M. Goulard in haar artikel ‘5x buitengewone bubbels’:

  “Kietelchampagne Champagne Prestige Brut J.M. Goulard. Engelachtige champagne van een klein familiehuis. Zo zacht, zo lief, zo vol. De gisten bij de tweede gisting op fles mogen vijf jaar rijpen. Sla minimaal een doos in om iedereen met kerst mee te kietelen.”

   

  Winelife: Prestige Brut van Goulard in het champagnenummer

  november 2014

  De Prestige Brut Champagne van Goulard stond tussen grote namen op nr. 4 van de 15 lekkerste champagnes van de zelfstandige producenten! Wijnproever Nicolaas Klei beschrijft hoe heerlijk hij is:

  “Heel zuiver. Ik neig naar tweeënhalve flûte als waardering en, belangrijker, ik voel ernstig de neiging om deze niet uit te spugen. Rijker dan veel andere champagnes. Je proeft van alles, van geroosterd brood en nootjes tot citrus. Hij geeft me een voorjaarsgevoel.”

   

  Westland media: Wine Weekend

  november 2014

  Westland Media over het Wine Weekend én dit schrijven ze over Brouzje:

  “Bubbels. Feestwijnen? Maak van iedere dag dan maar een feestje! Dit kan met de mooie champagnes van Brouzje waar Hinke de Jong als champagnespecialist hoge kwaliteit goed weet te selecteren. Op reis naar de champagne en Events organiseren doet Brouzje ook.”

  Jackie Magazine: ‘Met Brouzje naar de Champagne’

  februari 2014

  Jackie Magazine geeft de valentijnstip om een reis naar Champagne te boeken met Brouzje:

   

  “Als je liever niet aan je vriend over laat wat jullie op Valentijnsdag gaan doen, of hem gewoon een heel ‘subtiele’ hint wilt geven: bekijk de website van Brouzje eens. Speciaal voor Valentijnsdag heeft het champagnehuis een paar very romantic arrangementen samengesteld in – waar anders – de Champagne. En omdat Valentijnsdag op vrijdag valt, heb je een heel goed excuus voor een weekend weg. Wie voor het romantische arrangement kiest, brengt het weekend door in een kasteel midden in de wijnvelden. En als je bij een kasteel aan Middeleeuwse praktijken en bedompte kamers denkt, zit je fout. Dit kasteel is juist een heerlijk rustige plek, compleet met spa en wellnesscenter.

  Wie het liever nóg intiemer heeft, kan verblijven in een fancy French Chambre d’hôte. Hier staan de vriendelijke hosts altijd voor je klaar, om bijvoorbeeld beauty treatments in de omgeving te boeken. En oké, omdat we van luxe houden, raden we je ook nog het luxe arrangement aan. Een vijf-sterrenhotel met spa, jacuzzi, zwembad en hammam. Omdat het hotel niet al te veel kamers heeft, wordt je hier ook niet omver gelopen door andere stelletjes. Fijne extra: het hotel heeft een restaurant dat twee Michelinsterren bezit.

  Natuurlijk horen bij de arrangementen ook een bezoek aan een champagnehuis en een champagneproducent. Romantiek, een goede keuken, champagne, need we say more?

  Prijzen variëren van €160 p.p. tot €375 p.p. voor twee nachten. Kijk voor meer info op brouzje.nl.

   

  De Telegraaf: Nummer 1 van de Bubbeltest 2013!

  december 2013

  De Telegraaf voerde in samenwerking met het vakblad Perswijn de Bubbeltest uit. Een proefpanel koos de 5 beste schuimwijnen uit verschillende categorieën.

  De Prestige Brut van J.M. Goulard werd unaniem verkozen tot winnaar van de Bubbeltest 2013! Het juryrapport beoordeelde de champagne als volgt:

  “Breed en open, grapefruit, lichte toasting, zacht en smaakvol, heel opwekkend, fijne zuren en finesse.”

   

  Wil je graag deze unanieme winnaar proeven? Bestel hem nu in onze webshop!

  En Route Magazine: Champagnereis op maat

  Brouzje promoot haar Champagnereizen in een leuk artikel: ‘Champagnereis op maat’:

  “Een weekendje weg of er met het team even tussenuit? Brouzje helpt u graag bij uw reis naar de Champagne. Door onze vele bezoeken aan de regio kennen we deze op onze duim. Daardoor kunnen we u goede adviezen geven over de highlights en leukste adressen. Aangezien kwaliteit en service bij ons prioriteit is, werken we samen met het enige gecertificeerde reisbureau in de Champagne.”

   

  Zie Oud Zuid: ‘Ontdek de wondere wereld van Champagne’

  Een interview waarin Hinke vertelt over haar enthousiasme en opgebouwde kennis:

  “Er is meer dan Moët en Piper Heidsieck. Alleen weinig mensen hebben weet van de sprankelende smaak die de talloze champagnes die er bestaan te bieden hebben. Met haar bedrijf Brouzje laat Hinke de Jong mensen kennismaken met de smaaksensaties van het bruisend goud, zoals ze champagne zelf graag noemt.”

   

  Winelife: eerste internationale Dag van Champagne in Nederland

  Op 26 oktober 2012 vond de eerste internationale Dag van Champagne plaats in Nederland! Winelife bespreekt hoe Brouzje in 2012 de Nederlandse versie van het 24-uurs evenement meer op de kaart wil zetten.

   

  De 6 hoogst genoteerde champagnes eens proeven? Bestel de Hamersma box!