Ontdek champagne als beautyproduct!

Champagne van de koelkast naar de kaptafel?

Ontdek de werking van champagne in beautyproducten! Champagne drink je natuurlijk het liefst uit een glas, maar heb je er ook wel eens aan gedacht om het aan je beauty routine toe te voegen? Sommige schoonheidsmerken voegen champagne toe in hun producten. Ontdek zelf de werking van dit bruisende goud. Leg jezelf of met vriendinnen eens lekker in de watten en ga voor een champagnekuur. Uiteraard met een flûte champagne bij de hand!

Gebruik altijd een natuurlijke champagne met zo weinig mogelijk suiker! Probeer bijvoorbeeld een Grand Cru Absolument non-dosé of een Brut Nature.

Champagne reinigingswater

Mix een klein beetje champagne met wat lauw water en gebruik het bijvoorbeeld als een toner. Door de antioxidanten en de vitamine E en C die van nature in druiven aanwezig zijn, wordt het collageen in je huid beschermd tegen externe factoren. Het advies is wel om champagne niet vaker dan twee keer per week te gebruiken als huidverzorging.

Champagne gezichtscrème

Maak je eigen vette crème met 1 eetlepel kokosolie (extra vierge of ontgeurde), 1 eetlepel lanoline, een kwart kopje water en champagne. De lanoline en kokosolie meng je bij elkaar in een blender. Kook het beetje water en giet dit bij je mengsel. Voeg nog een scheutje champagne toe en zorg dat je blender goed afgesloten is! Mix nog een paar minuten en giet het mengsel in een potje. Laat het afkoelen tot het gestold is. De melkzuren en probiotische bacteriën van de champagne helpen je huid gezond te houden en de eerste rimpeltjes te voorkomen.

Champagne crèmespoeling

Ook je haren snakken trouwens wel eens naar een lekkere champagne: vooral blondines zouden er zijdezacht haar van krijgen. Spoel je gewassen haar met een scheutje champagne als crèmespoeling. De alcohol haalt lagen vuil zo van je haar af.

Wij genieten natuurlijk vooral van champagne in een glas na een goede werkweek, bij een brunch of op een feestje. Echter, een champagnekuurtje op de zondagmiddag met vriendinnen klinkt toch ook niet verkeerd!

De meest pure en zintuigen prikkelende champagnes vind je in onze webshop!