Champagne Cursus

Masterclass Champagne 3 - Wijnbouw, terroir en duurzaamheid

De diepte in met champagne!

De Champagne Ambassadeur 2016 Hinke de Jong, verzorgt een reeks aan champagne masterclasses.
Juist voor diegenen die méér willen weten van champagne. Niet alleen informatie maar uiteraard ook het proeven.

De reeks bestaat uit zeven masterclasses, daarna een sabrage masterclass en een masterclass met een externe deskundige en aansluitend een feestelijke champagnelunch/diner.

Inhoud Champagne Masterclass 3

De basis van kwalitatief goede druiven ligt in de wijnbouw. We duiken ook het terroir in. Want als er iets uniek is aan de champagne is het wel de plaats waar het vandaan komt. En dan verdient duurzaamheid ook aandacht. De regio is als een van de meest toonaangevende wijnregio's al lange tijd bezig met duurzaamheid bezig. Zo was het juist deze regio die was uitgenodigd te praten op de Klimaattop in 2016 en ervaringen te delen.

Iedere masterclass krijg je vier verschillende champagnes te proeven van zowel de champagnehuizen en producenten.

Locatie

De masterclass vindt plaats in Hotel Arena, 's-Gravesandestraat 55, 1092 AA Amsterdam. Dit is een prachtige locatie, direct gelegen aan het Oosterpark in Amsterdam met parkeergelegenheid en goed bereikbaar met OV.

Duur

De masterclass duurt 2 uur van 20.00 - 22.00 uur, met mogelijk iets uitloop.

Voor wie - deelnemers

Voor alle liefhebbers én wijnprofessionals die meer willen weten van champagne. Per masterclass hebben we plaats voor 12 deelnemers.

PE - punten

De Masterclasses Champagne zijn goedgekeurd voor het krijgen van PE punten voor Register Vinologen van de Wijnacademie. Per Masterclass krijgt de Register Vinoloog 2 PE punten toegekend. Brouzje verzorgt deze administratie.

Prijs

De masterclass is €95,00 per persoon. Wanneer je alle zeven masterclasses direct boekt krijg je een Brouzje cadeaubon voor champagne ter waarde van één masterclass (€95,00). De totaalreeks prijs is € 665,00 per persoon.

Masterclass 8 is los te boeken voor €100,00 per persoon.

Overige

Masterclass acht gaat over de historie van sabrage én je gaat zelf sabreren! Daarnaast hebben we een masterclass met een externe deskundige die je weer nieuwe inzichten gaat geven over champagne. Een unieke gelegenheid om nóg meer te leren over deze prachtige wijn. Aansluitend volgt een met een feestelijke champagnelunch/diner. Het is mogelijk met je partner of vriend(in) hieraan deel te nemen.
De info met de externe deskundige volgt later en zal gedurende de reeks masterclasses plaatsvinden. Je kan wel vast een reservering maken. Zodra de details bekend zijn, kan je dan als eerste beslissen of je de reservering wil omzetten in een boeking.

Aanmelden

Via deze link kun je je aanmelden. Daarna kun je betalen. Zodra je betaling is ontvangen, is je boeking definitief.

Let op er zijn slechts 12 plekken per masterclass beschikbaar.

Aanmelden voor Champagne Masterclasses

Meer informatie

Wil je graag meer informatie? Bel ons op 020-785 36 77 of klik hier om ons te mailen.