Hittegolf in Champagne tergt wijngaarden

Hittegolf in Champagne tergt de wijngaarden

De hittegolven die niet alleen Nederland en Spanje hebben getergd in juni en juli, hebben ook in Frankrijk voor overlast gezorgd. De wijnstokken groeien langzamer dan normaal, ook mede dankzij de droogte waarmee de Champagne regio kampte in mei. Nu de rijping van de druiven is begonnen is het essentieel dat er voldoende regen valt. Het is namelijk verboden in de Champagne om de gaarden eigenhandig te bewateren. De kwaliteit van de druiven en ook de aantallen zullen in de komende weken bepaald worden door het weer.

Nieuw besluit rondom druivenoogst

Tijdens een vergadering op 20 juli van het Comité Champagne met wijnboeren en verschillende Champagnehuizen werd er besloten 10.500 kilo druiven per hectare te gaan oogsten, waarvan 500 kilo per hectare vrij wordt gegeven van de reserve. Vooralsnog zal er waarschijnlijk begonnen worden met plukken rond 10 september.

Regen in de Champagne

Gelukkig regent het weer in de Champagne, daarom nodigen wij iedereen uit om regendansjes te blijven doen zodat we ook in de toekomst kunnen genieten van heerlijke Champagnes!

 

De finesse van champagne proeven? Ontdek onze parels in de webshop!