Champagnehuis Lelarge Pugeot

Lelarge - Pugeot

Lelarge familie

De Lelarge familie leeft al sinds de 18de eeuw in de Champagne, in het dorpje Vrigny. Dit ligt even ten westen van Reims in de Montagne de Reims vlakbij de rivier de Marne. De hele familie is altijd gepassioneerd champagneproducent geweest in deze Premier Cru gemeente. En nu zelfs biologisch champagne producent!

De Dominique's

Bijzonder is dat het huidige echtpaar Lelarge Pugeot, beide Dominique heten. Zij zijn de 7de generatie die zich hier volledig voor inzetten en hebben gekozen voor het produceren van een hoogwaardige biologische champagne. Wat binnen het vak een kunst op zich is. De drie kinderen zijn net zo gepassioneerd met champagne en hebben allen een eigen taak in het bedrijf. Van oenoloog tot marketing en de dagelijkse operatie. Lelarge produceert uitsluitend van zijn eigen land (circa 9 hectare) en heeft het volledige proces van druif tot oogst in eigen hand.

Biologisch én kleurrijk smaakpalet

Dit kleine champagnehuis heeft gekozen voor het produceren in de meest pure vorm als biologische champagne. Daarnaast maken zij ook de zeer elegante Coteaux Champenois. Dat is een Pinot Noir rode wijn volgens de champagne methode. Eveneens een pareltje voor de mond. De champagnes die Lelarge Pugeot maakt zijn zeer verschillend van smaak maar allen passen zijn in de gastronomisch keuken.

Assortiment Lelarge-Pugeot

Gehele assortiment