Agenda

Masterclass Essi Avellan MW - 'Single-vineyards'

De diepte in met champagne!

In de reeks van champagne masterclasses die we verzorgen, nu een zeer exclusieve masterclass met Essi Avellan - Master of Wine (wereldwijd de hoogste erkende wijnopleiding) .

Voor eenieder die (nog) méér wil weten van champagne. Dit is de eerste keer dat deze zeer bedreven champagne expert spreekt in Nederland. Kortom voor liefhebbers, sommeliers, journalisten, wijnprofessionals en een ieder die geïnteresseerd is in de kennis en ervaring van deze vakvrouw.

Aansluitend vindt er een champagnediner plaats op dezelfde lokatie. Het is mogelijk deze bij te boeken.

Inhoud Champagne Masterclass

Essi gaat spreken over 'single-vineyard' champagne. In 2006 was dit het thema van haar scriptie voor de afronding van haar Master of Wine studie. Ook in de jaren erna tot op heden is ze de ontwikkeling blijven volgen. Omdat dit type champagnes sinds een aantal jaar toeneemt is het volgens ons een passend onderwerp dit te duiden. Is het een trend of hype? Waarom neemt dit aantal champagnes zo toe? Hoe past dit type champagne in de traditie van de 'blend' champagne?

Essi is een van de weinige MW's die zich heeft toegespitst op de champagne in haar carrière. Ze veel kennis over champagne. Zo heeft ze ook met Tom Stevenson de Christy's Worlds Encyclopedie Champagne & Sparkling wine geschreven. En in 2017 heeft ze haar eigen boek uitgebracht, Essi Avellan's Champagne. (Ook verkrijgbaar in onze webshop.)

Locatie

De masterclass vindt plaats in Restaurant The Lobby, Fizeaustraat 2, 1097 SC Amsterdam. Een centrale locatie vlakbij het Amstelstation, ook is er een parkeergarage aanwezig.

Voor wie - deelnemers

Voor alle liefhebbers, sommeliers én andere wijnprofessionals die meer willen weten van champagne.

De details

 • Zondagmiddag 31 maart 15.00 - 17.00 uur, met mogelijk iets uitloop.
 • € 50,00 per persoon

  Champagnediner

 • Zondagmiddag 31 maart 18.00 - 22.00 uur, met mogelijk iets uitloop.
 • € 100,00 per persoon
 • Zie in de agenda voor meer informatie.
 • Aanmelden

  Via deze link kun je je aanmelden, ook voor het champagnediner. Daarna kun je betalen. Zodra je betaling is ontvangen, is je boeking definitief.

  Aanmelden voor Champagne Masterclasses Essi Avellan

  Meer informatie

  Wil je graag meer informatie? Bel ons op 020-785 36 77 of klik hier om ons te mailen.