Over Brouzje

Over Brouzje

Brouzje is importeur, distributeur van champagne en verkoopt online direct aan particulieren en levert aan zakelijke klanten en (Michelin) restaurants.

We verzorgen champagne voor events op locatie en proeverijen. Eventueel in combinatie met presentaties en sabrage. Voor zowel liefhebbers als wijnprofessionals én bedrijven verzorgen we via Champagne Travel, reizen op maat, weekendjes weg en groepsreizen naar de Champagne.

Brouzje staat voor een bruisend leven

Brouzje importeert en verkoopt champagne van exclusieve champagnehuizen en de meer onbekende 'boutique' champagneproducenten die het hele proces van druif tot champagne zelf in de hand hebben. Het 'kennen'  van het champagnehuis, haar achtergrond en het informele contact is wat het persoonlijk maakt. De champagnes kenmerken zich als zeer smaakvol en bijzonder verfijnd.

Kernwaarden zijn passie, puur en professioneel!

Ontstaan en curriculum

Brouzje wordt geleid door Hinke de Jong. Zij heeft een achtergrond in de zakelijke dienstverlening en bezit een gezonde ondernemersgeest. Opgegroeid in een ondernemersgezin en dichtbij de natuur. Ze laat zich graag inspireren door mensen en omgeving. Kwaliteit, ambitie en betrokkenheid kenmerken haar.

Aantrekkingskracht bracht haar in de Champagne en zo heeft zij Brouzje steeds verder gevormd.

De liefde voor champagne, de mensen, het product en de regio geeft een enorme motivatie te blijven leren over champagne! Haar specialisme deelt ze met regelmaat met wijnprofessionals, bedrijven en liefhebbers.

 • In 2017 was Hinke jurylid van de competitie van Champagne Ambassadeur van Nederland 2018. En tevens het Nederlandse jurylid voor de Europese finale van de Champagne Ambassadeurswedstrijd in Epernay.
 • Hinke is in 2016 opgenomen in allereerste FavorFlav Food & Wine Influencerslist Top 100 op nummer 67. 'Weet met haar kunde en enthousiasme iedereen aan de bubbels te krijgen. Levert champagne van kleinere champagneproducten aan sterrenzaken door heel het land. Kortom: she knows what’s poppin.'
 • In juni 2016 is Champagne Travel opgericht en zijn alle Champagne reis activiteiten onder gebracht in dit nieuwe bedrijf. Daarmee wordt er nog meer gericht aandacht gegeven aan onze reisklanten. Dit zijn particulieren, zakelijke klanten en sommeliers.
 • Hinke is dé Champagne Ambassadeur van Nederland 2016! Door deze wedstrijd van het Comité Champagne te winnen heeft ze laten zien behoorlijke champagne kennis te hebben en dit goed weet over te brengen en passend wijn-spijs advies te geven gericht op champagne.
 • Hinke heeft in 2015 als eerste Nederlander dé verdiepende opleiding Mastering Champagne afgerond. Verzorgd door de Universiteit van Reims en Lycée Viticole Avize in Champagne.
 • Hinke is 2015 opgenomen in de Hotlist van Winelife met toonaangevende mensen in de wijnbusiness.
 • Sinds 2014 leverancier voor diverse Michelin restaurants in Nederland.
 • Sinds 2014 de champagne huisleverancier voor de Franse Ambassade in Nederland.
 • In mei 2014 is Brouzje genomineerd voor de Startup Award van de Franse Kamer van Koophandel in Nederland. 'Bruisende onderneming laat Nederland kennismaken met verfijnde champagnes.'
 • In december 2013 is één van de champagnes van Brouzje tot de unanieme winnaar gekozen in de jaarlijkse champagnetest. Bepaald door Nederlandse wijnprofessionals - waaronder Perswijn - en gepubliceerd in De Telegraaf.
 • Begin 2013 was Hinke jurylid voor de Benelux finale Champagnewedstrijd voor hotelscholen. De opdracht voor de chef-kok, commis en sommelier was een vier-gangen champagnediner te verzorgen met gebruik van lokale producten en bijpassende champagnes.
 • In 2013 en 2012 was Hinke finaliste in de wedstrijd voor Champagne ambassadeur van Nederland door het Champagne Bureau.
 • Hinke is Chevalier-Sabreur bij de Confrérie Sabre d'Or en mag anderen laten sabreren. Als Confrère overhandigt zij de Sabreurs na afloop het diploma en worden zij ceremonieel geridderd.
 • In september 2011 is Brouzje door Hinke de Jong opgericht en bestaat uit een team van zelfstandige professionals.

Brouzje deelt haar ontdekkingen en is voor het vieren van de kleine en grote momenten en daarom brengen wij bruisend goud dichtbij!