Geitenkaasrecept met erwten, morieltjes en Grand Cru champagne

Champagne voorgerecht: Geitenkaas met erwten, morieljes én met Grand Cru Rosé

Champagne is een feestelijke wijn die perfect geschikt is om een bijzondere gelegenheid mee te vieren. Wat veel mensen echter niet weten, is dat champagne ook zeer passend is bij een diner. Er bestaan veel verschillende typen en stijlen champagnes die elk weer bij andere ingrediënten passen. Voor culinaire inspiratie, geven wij u hier bijzondere recepten in combinatie met een heerlijke en bijpassende champagne.

Zeer fijn voorgerecht met Grand Cru Rosé

In het volgende recept kiezen wij voor een zeer fijn voorgerecht: geitenkaas met olijfolie, erwten, morieljes en daarbij een glas Grand Cru Rosé champagne. De combinatie van verse geitenkaas, de delicate morieljes (een sponsachtig type zakjeszwam) en verfijnde, maar krachtige rosé geeft een culinaire smaakimpuls. Het is een eenvoudig recept dat u in een handomdraai maakt, maar waarmee u hoge ogen gooit en heerlijk van zult genieten!

Ingrediënten voor 4 personen:

350 gr. verse geitenkaas 1 dl. olijfolie
Peper en zout
2 sneden witbrood
Boter
12 tot 16 kleine verse morieljes
100 gr. verse erwten
6 stuks lente-ui
Fles Grand Cru Rosé champagne

Bereidingswijze

Prak de geitenkaas los met een vork en meng naar smaak de olijfolie, peper en zout er vervolgens doorheen. Snijd de broodkorsten van het witbrood af en hak deze in vierkantjes. Bak de broodkorstjes en morieljes in boter. Blancheer de erwten en snijd de lente-ui in ringen.

Nu bent u klaar om het gerecht op te dienen! Serveer de geitenkaas in een ring op de borden en beleg deze met de erwten, lente-ui, broodkorstjes en morieljes. Werk het gerecht af met een dunne straal olijfolie en schenk de glazen Grand Cru rosé in.

Grand Cru Rosé suggestie

Kies bijvoorbeeld voor de smaakvolle Grand Cru Rosé van F. Barbier. Deze rosé champagne is 4 jaar gerijpt en bestaat voor 90% uit Chardonnay en 10% rode Pinot Noir druiven. Hij biedt een rood fruit aroma en een fijne en lichte afdronk. Elegant en toch ook vol smaak.

De professionals van het vakblad Perswijn (dec '13) waardeerden deze champagne heel hoog en omschreven de champagne beschreven als breed en krachtig, verfijnd, rokerig, zacht fruit, fijne zuren en mooie bitters.

Deze Grand Cru Rosé bestellen? U vindt hem in de webshop!