Special Cuvée - Bollinger

Special Cuvée

Deze Special Cuvée van het champagnehuis Bollinger is een grote klassieker. Meer dan 65% van de druiven voor deze cuvee komt van eigen wijngaarden. Het overige wordt ingekocht van wijnboeren in de regio. Bollinger kiest ervoor om per druivenras en per gemeente het sap apart in houten vaten te vergisten. Een kostbare keuze waardoor de wijnmaker wel heel precies tot de juiste samenstelling kan komen voor deze champagne.

De champagne wordt minimaal 36 maanden gerijpt en bestaat voor een groot deel uit 'vin de reserve'. Dus naast de wijn van het oogstjaar ook de reserve wijn van voorgaande oogstjaren waardoor de champagne nog rijker en complexer van smaak wordt. Deze 'vin de reserve' wordt op magnum flessen met 'liège sur agrafe' gerijpt wat zeer uitzonderlijk is.

De champagne heeft een heldere gouden kleur en elegant fijne mousse. Het heeft aroma’s van toast, rijp fruit en truffel. De smaak is krachtig met hints van peer, brioche, kruiden en walnoten.

Samenstelling: 60% Pinot Noir, 25% Chardonnay, 15% Meunier, 8-9 g/l dosage, minimaal 3 jaar gerijpt, vinificatie op hout.

Op voorraad

  • Koop 2 voor € 48,45 per stuk en bespaar 4%
  • Koop 6 voor € 46,95 per stuk en bespaar 7%
Special Cuvée - Bollinger
€ 49,95

Anderen kochten ook

Champagne dop

vanaf: € 4,95

Premier Cru L'Audacieuse - Person

Brut d'Autrefois - Corbon

€ 79,75