Vieilles Vignes Françaises 2006 - Bollinger

Vieilles Vignes Françaises 2006

Deze Vieilles Vignes Françaises 2006 van Bollinger is een exceptionele champagne van twee Clos wijngaarden. Deze Clos zijn door een wonder nooit aangetast door Phylloxera ziekte. Kortom extreem bijzonder. Er zijn er slechts 3.300 flessen van gemaakt.

De druiven zijn geoogst op 14 september 2006 en vervolgens minimaal 10 jaar gerijpt op houten vaten. Het komt van de kleine Grand Cru Clos wijngaarden Clos St. Jacques en Chaudes Terres.

Een champagne van één oogstjaar geeft al aan dat de kwaliteit erg goed is. Maar deze champagne heeft nog een paar extra klasses. Zo is deze uitsluitend gerijpt op houten vaten en van de zeldzame wijngaarden die nog traditioneel geplant zijn.

De champagne heeft een warm gouden kleur en prachtige verfijnde mousse. Het is een aromatisch feest specerijen, toast, gedroogd exotisch en gember. De smaak is zo enorm prachtig complex met zoveel lagen om te ontdekken in je glas. Geconcentreerde smaken van kruidigheid, vol fruit en peper en vanille. Een zeer verfijnde champagne.

Samenstelling: 100% Pinot Noir, 4 g/l dosage, minimaal 10 jaar gerijpt, volledige vinificatie in houten vaten.

Op voorraad

Vieilles Vignes Françaises 2006 - Bollinger
€ 675,00

Anderen kochten ook

Premier Cru Clos del Belvals 2006 - Person

€ 496,75

Special Cuvée - Bollinger

Champagne dop

vanaf: € 4,95