Ratafia

Ratafia wordt gemaakt van druivenmost waaraan wijnalcohol wordt toegevoegd. Het is een streekproduct uit de Champagne. Er wordt tijdens het maken neutrale alcohol aan toegevoegd, tot de Ratafia 16% - 22% alcohol heeft. Door de toevoeging van alcohol stopt de alcoholische gisting waardoor niet alle suikers worden omgezet. De wijn blijft daardoor zoet van smaak.

Ratafia komt oorspronkelijk uit Catalonië (Roussillon in Frankrijk en in Spanje) die als aperitief wordt gedronken. Oorspronkelijk verwees de term naar elke drank die werd gedronken bij de ratificatie van een akkoord of verdrag. Er zijn er twee met een Appellation d'Origine Contrôlée; de Ratafia de Champagne en de Ratafia de Bourgogne.

Ratafia wordt als aperitief en dessertwijn gedronken en smaakt goed bij fruit of zoete delicatessen zoals macarons, bonbons en taart.

  • Ratafia Champenois

    Dit is de meest heerlijke Ratafia Champenois!

    Zeer elegant en zuiver gemaakt.

    € 41,00